Huoltajille ja ammattilaisille
- Mannerheimin lastensuojeluliitosta tietoa ja tukea lapsen kasvun ja kehityksen tukemiseen: MLL: https://www.mll.fi/vanhemmille
- Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkku: https://www.valopilkkuja.fi/
- Setlementti Tampere on järjestölähtöisen väkivaltatyön asiantuntija, joka tarjoaa apua niin väkivaltaa kokeneille ja tekijöille kuin kohtaamistyötä tekeville ammattilaisille. https://setlementtitampere.fi/palvelut/vakivaltatyo/
- Sua varten somessa on Sosiaali- ja terveysministeriön avustuskeskuksen mahdollistama toiminto, joka kehittää uusia, someen jalkautuvan nuorisotyön muotoja. Taustaorganisaatiot: Loisto setlementti ja Nicehearts ry. Tiimiin saa yhteyden laittamalla @suavarten_official-tilille yksityisviestin Instagramissa tai TikTokissa, @suavarten_tiimi-tilille Snapchatissa tai ottamalla suoraan yhteyttä hankkeen työntekijöihin: Sua varten somessa -tiimi vastaa viesteihin ma-to iltaan asti
HOPE (hyvinvointia, osallisuutta ja polkuja työelämään) -hanke tähtää työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien 18-29 vuotiaiden nuorten, erityisesti naisten ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden työllistymisen mahdollisuuksien edistämiseen digitaalisen ryhmätoiminnan keinoin. Hanke toteutuu Etelä-Karjalan ja Uudenmaan alueilla.
Vahvuutta vertaistoiminnasta -hankkeen yhteistyökumppaneita:
- Keski-uudenmaan kehitysvammaisten tuki ry (https://www.keutuki.fi/)
- Järvenpään nuorisopalvelut (https://www.jarvenpaa.fi/vapaa-aika-ja-harrastaminen/nuorten-palvelut)
- Keski-Uudenmaan omaishoitajat ry (https://www.keskiuudenmaanomaishoitajat.fi/omaisoiva-toiminta/)
- Järvenpään vammaisneuvosto (https://www.jarvenpaa.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/kokoukset-ja-paatoksenteko/vaikuttamistoimielimet/vammaisneuvosto)
Ensisijaisesti tyttö -hanke on Tyttöjen Talo® -toimintaa 13–28-vuotiaille vammaisille tai tukea tarvitseville tytöille ja nuorille naisille, sukupuolen moninaisuus huomioiden. Vahvistamme tyttöjen voimavaroja, kaveritaitoja, tulevaisuususkoa ja tuemme kasvua omannäköiseen tyttöyteen ja naiseuteen. Tyttöjen Talo® -ryhmiä on Helsingin ja Espoon peruskouluissa ja oppilaitoksissa sekä yhteisöiltoja, retkiä ja tapahtumia Helsingin sekä Espoon Tyttöjen Taloilla.
Kehitysvammatuki 57 ry järjestää vapaa-ajan toimintaa ja tekemistä, joilla on kehitysvamma tai laaja-alainen tuen tarve. Kv 57 toimii kehitysvammaisten ihmisten, heidän perheidensä ja läheistensä oikeuksien valvojana ja tukena sekä edistämme kehitysvammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan yhdenvertaisina ja täysivaltaisina jäseninä.
Setlementti Tampereen Voimavirta tarjoaa monipuolista vapaa-ajantoimintaa kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille ja nuorille aikuisille. Toimintamuotoja ovat mm. avoin kohtaamispaikka Olkkari, erilaiset ryhmät, yksilötyö ja retket Tampereen kohteissa ja tapahtumissa. Voimavirta tarjoaa myös vertaistukea vanhemmille sekä mahdollisuuden osallistua toimintaan vapaaehtoisena.
https://setlementtitampere.fi/osallistu-toimintaamme/setlementtitalot/voimavirta/
Setlementtiliiton järjestämiä koulutuksia ja webinaareja 2025
Webinaari: Verkkoon kadonneet – miten ymmärtää sosiaalista vetäytymistä?
Tiistaina 8.4.2025 klo 13.00-14.30 | Ilmoittaudu mukaan, saat tallenteen käyttöösi
Hikikomori, pitkäaikainen sosiaalinen vetäytyminen, on Suomessakin kasvava ilmiö, jossa yksilöt eristäytyvät ja viettävät suurimman osan ajastaan digitaalisten maailmojen parissa.
Minkälaiset asiat johtavat sosiaaliseen vetäytymiseen ja miten siihen tulisi suhtautua? Kuinka voidaan löytää keinoja auttaa sosiaalisesti vetäytyneitä nuoria aikuisia palaamaan osaksi yhteisöä ja elämään merkityksellistä elämää?
Asiantuntijoina
Hankekoordinaattori Ville Manninen, hanketyöntekijä Ville Asikainen ja kokemusasiantuntija Lauri,
Setlementti Tampere, Verkkoon kadonneet -hanke
Setlementti Tampereen Verkkoon kadonneet -hanke tavoittaa kohderyhmäänsä erityisesti digitaalisilla alustoilla, kuten Discordissa, jossa luodaan turvallinen tila vertaistuelle ja sosiaalisten taitojen kehittämiselle. Hanke pyrkii vahvistamaan osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja sosiaalista pääomaa matalan kynnyksen toiminnan kautta.
Ilmoittaudu tai tilaa tallenne
Webinaari: Seksuaalikasvatus – pervoilua vai lasten oikeuksien toteuttamista?
Torstaina 22.5.2025 klo 13.00-14.30 | Ilmoittaudu mukaan, saat tallenteen käyttöösi
Onko seksuaalikasvatus pelkkää puhetta seksistä? Vai tarjoaako se parhaimmillaan lapsille ja nuorille ikätasoista tietoa seksuaalioikeuksista, kuten oikeudesta omiin rajoihin?
Miten puhua lasten ja nuorten kanssa seksuaalisuudesta? Mitkä seksuaalisuuteen liittyvät asiat mietityttävät lapsia ja nuoria juuri tässä ajassa? Millä tavoin sosiaalinen media vaikuttaa seksuaalikasvatukseen?
Asiantuntijana
Oona Hulkkonen, Kuopion Tyttöjen Talo, Puijolan Setlementti
Opinnäytetyö
Vahvuutta vertaistoiminnasta: Erityisnuorten vertaistoiminnan yhteiskehittäminen
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023121437149